Honismereti verseny

Kedves Gyerekek!

Fontosnak tartom, hogy a magyar gyerekek ismerjék hazájuk értékeit, szép tájait. Kirándulásokon eljuttok szép helyekre, remélem, hogy a családi programok során is sok látnivalót, történelmi, földrajzi, néprajzi emléket megismerhettek. Ezért bízom abban, hogy a most hirdetett honismereti verseny népszerű lesz. A verseny a tervek szerint az I. félévben folyik majd, minden hónapban más város nevezetességeivel foglalkozik. A kérdésekre interneten is megkereshető a válasz, sőt a feladatsor is az iskola honlapján lesz elérhető. A honismereti verseny linkre kattintva megnyílik az adott hónap feladatsora, amit egyszerűen meg lehet oldani és elküldeni. Mindig írjátok le a neveteket és osztályotokat is, hogy a beküldő azonosítható legyen!

Minden hónapban értékelünk és a verseny végén a legtöbb pontot összegyűjtők külön jutalmat is kapnak. A kérdések nem lesznek nehezek, csak egy kis utánajárást igényel, így bíztatok mindenkit, hogy vegyen részt ebben a játékban.

A havi feladatokat minden hónap második hetében már olvashatjátok az iskola honlapján. A beadási határidő a hónap vége.

A versenyhez kapcsolódik egy beadandó munka is. Egy magyar település vagy táj bemutatása. A bemutatást képekkel, rajzzal kiegészítheted. Lehetőleg olyan települést vagy tájat válassz bemutatásra, amelyet ismersz, ahol már jártál. A remélhetően sok szép pályaműből kiállítást rendezünk. Ennek a munkának beadási határideje: november 17.

Mindenkinek jó versenyzést kívánok!

Kapitány Veronika Zsuzsanna
szaktanár

Első forduló, október havi honismereti verseny teszt kitöltése.

Második forduló, november havi honismereti verseny teszt kitöltése.

Harmadik forduló, december havi honismereti verseny teszt kitöltése.